Blogista

Tervetuloa Luontoaarteita -blogiin! Toivottavasti löydät näiltä sivuilta jotain itseäsi innostavaa, tai vaikka uutta tietoa luonnosta. Jos joku sivuilla oleva kuva tai juttu saa sinut lähtemään ulos luontoon, niin Jes! Sieltä ne parhaat kokemukset löytyvätkin: Metsästä ja luonnosta itse koettuna, ei täältä interneetin sivuilta :-). Mutta on netti parhaimmillaan hyvä lisä omille kokemuksille, joten jatka lukemista vain :-D.

Tähän blogiin päivittyy erilaisia luontoaiheisia artikkeleita. Opiskelen parhaillaan luonnontuotejalostajaksi Kainuun ammattiopistossa Kajaanissa ja osa artikkeleista liittyy suoraan opiskeluprojekteihin, kuten esimerkiksi tuoksuampiaisyrtin viljelykokeilusta kertovat jutut. Kirjoitan ja kuvaan muutenkin luontoon, retkeilyyn, kasveihin, eläimiin ja retkikohteisiin liittyviä aiheita, joita laitan myös tänne blogiin aina kun kerkiän.

Tässä vaiheessa Luontoaarteita on blogin ja muutaman somekanavan nimenä. Ehkä jonain päivänä voin tarjota samalla nimellä myös esimerkiksi opastettuja luontoretkipalveluita, tai itse valmistamiani tuotteita.

Blogin kirjoittajasta:

Olen Anna Sarakontu, Luontoaarteita-blogin kirjoittaja Muhokselta. 

Olen työskennellyt reilut 20 vuotta ammatillisena opettajana Oulun seudun ammattiopistossa Muhoksella, lähinnä eläintenhoitajien kouluttajana. Kuluvan vuoden 2020 olen työstäni opintovapaalla. Opiskelen Kainuun ammattiopistossa Kajaanissa Luontoalan ammattitutkintoa. Minusta tulee luonnontuotejalostaja. Mihin tämä polku aikanaan johtaa. Se on itsellenikin vielä avoinna. 

Monikymmenvuotinen syvä rakkauteni eläimiä kohtaan jatkuu ja sen rinnalle on viimeisen vajaan 10 vuoden aikana herännyt kiinnostus kasveja, erityisesti luonnonkasveja kohtaan. Opiskelujen myötä on ihanaa saada oppia tuntemaan uusia kasveja ja sieniä sekä oppia uutta luonnontuotteiden käytöstä ja jatkojalostamisesta.

Olen aina ollut ”luontomöllöttäjä” eli viihtynyt luonnossa ihan vain olemassa -kaikkea ympärillä olevaa eri aisteilla naatiskellen. Tule mukaan tutkimaan luonnon aarteita!

Kurkien iltalentoa ihastelemassa Muhoksella syksyllä 2020
Hossassa syksyllä 2019

Vastaa