Minun Suomeni

”Minun Suomeni on
Lause lausumaton
Se on metsässä puut
Taivaalla kuu
Yllä hankien”

Viime lauantaina, 16.5.2020, sain tehdä pientä vertailua kevään vaiheista eri puolilla Suomea. Ajoin itse nelostietä pitkin Muhokselta Helsinkiin 620 km matkan. Lisäksi sain lauantaina pojalta muutamia kuvia Sodankylän maastoista muistuttamaan miten pitkä maa Suomi on.

Metsätien vartta Sodankylässä. Lumi hallitsee maisemaa.
Soson suora Muhoksella aamulla kello 7.15. Yöllä on ollut pientä pakkasta ja äsken liikkeelle lähteissäni olen raapinut auton lasit puhtaaksi. Maaston väri on vielä kuolleen ruskeaa. Koivuissa ei ole yhtään vihreää väriä.
Helsingin Hietaniemi 16.5. iltapäivällä kello 17. Sateisesta ja kylmästä säästä huolimatta Helsingissä näyttää vihreältä. Koivuissa on hiirenkorvat tai pienet lehdet vähän kasvupaikasta riippuen.
Sodankylässä on 16.5.2020 vielä poikkeuksellisen paljon lunta. Hankeen uppoaa helposti reittä myöten. Hankikantoja ei enää ole, vaan lumi on keväisen höttöistä ja märkää. Sodankylässä on talvella mitattu ennätysmäärät lunta ja viileän kevään takia lunta on edelleen lähes metri. Keväästä kertoo kuitenkin ainakin valo ja lumien painuminen & sulaminen varsinkin puiden tyvien ympäriltä.
Helsingissä kukkivat esimerkiksi lemmikit, mustikka, käenkaali, valkovuokko, vaahtera…
Pitkän talven jälkeen vihreän värin näkeminen tuntuu tervetulleelta <3
Vuodenajasta riippumatta:
”Minun Suomeni on
Kaunein päällä maan.”

Alun ja lopun lainaukset kappaleesta ”Minun Suomeni”, sanoittaja Timo Kiiskinen, esittäjä Lauri Tähkä.

Vastaa