Katsotaan lähelle

Nyt on kaikkien terveyden kannalta parasta pysyä mahdollisimman lähellä omia kotinurkkia. Samalla tämä on tilaisuus haastaa itsensä etsimään kävely-, pyöräily- tai lyhyen automatkan päästä uusia ulkoilukohteita tai löytämään jo tutuista kohteista, vaikka siitä lähimmästä metsiköstä aiemmin ehkä huomaamatta jääneitä yksityiskohtia.

Luonto on heräämässä kevääseen, joten lähiviikkoina saamme nähdä monenlaista uutta elämää kaikkialla lintulajien runsastuessa ja kasvien aloittaessa kasvuaan. Vaikka elämme raskasta aikaa on ympärillä onneksi myös paljon kaunista, johon kannattaa päivittäin syventyä vaikka puolen tunnin kävelyn ajaksi.

Omassa ohjelmassa oli alunperin tarkoitus retkeillä ja hiihdellä Lapissa tämän loppuviikon ajan, mutta suunnitelmia piti muuttaa ja ulkoilukohteet ovat nyt olleet 0- 40 km säteellä kotoa.

Kaukaisimmillaan olen viikon varrella ollut Oulun Hietasaaressa. Nallikarissa tuli aurinkoisena torstaina ulkoiltua niin meren jäällä kuin rantareiteillä.

Kotikunnassa retkeiltiin perjantaina Tervareitistön varrella. Yleensä maastossa olisi tähän aikaan kevättalvesta latureittejä, mutta nykyisellä lumitilanteella latuja ei ole tehty lainkaan ja reiteillä pystyi kävelemään. Maastossa patikointia kertyi noin 10 km ja välillä pidettiin evästaukoa Kallioselän kämpän kodalla. Perjantaina paistettiin kodalla vielä makkarat ja lämmitettiin niin eväsleivät kuin korvapuustit tulella, mutta jatkossa tätäkin kannattaa Metsähallituksen ohjeistuksen mukaan välttää ja tuoda kotoa mukanaan syöntivalmiita eväitä.

Luppoa ja / tai naavaa Tervareitistön puissa.

Tänään ulkoilin lähimetsissä ja hyvin sielläkin sai hien pintaan ja kameran eteen erilaisia kuvauskohteita.

Välillä käy myös niin päin, ettei kotoa tarvitse poistua lainkaan luontoa havainnoidakseen, vaan luonto suorastaan tunkee sisälle, niinkuin tämä fasaanirouva eilen olohuoneen ikkunalle 🙂

Vastaa